Priznanje Nacionalnoj zakladi

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva dobila priznanje Donator godine

Upravnog odbora Udruge žena Dalj Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnoga društva dodijeljeno je prizanje Donator godine za izuzetan doprinos i podršku razvoja organizacija civilnoga društva u općini Erdut.

Priznanje Donator godine dodijeljeno je Nacionalnoj zakladi na temelju činjenice da je Zaklada u protekloj godini odobrila najveći broj financijskih potpora u toj općini u odnosu na sve ostale donatore na nacionalnoj i regionalnoj razini. Tako je u općini Erdut financijsku potporu koristila Udruga žena Dalj iz Dalja, Građanska organizacija razvoja "Gord" iz Dalja, Udruga građana "Tea" iz Bijelog Brda, Udruga umirovljenika iz Dalja, a Nacionalna zaklada je priodonijela i osnivanja Volonterskog centra Dalj.

Općina Erdut koju čine naselja Dalj, Aljmaš, Bijelo Brdo i Erdut, broji oko osam i po tisuća stanovnika, a prema riječima predsjednice Udruge žena Dalj gđe Velinke Tatomir u općini je registrirano čak šestdesetak organizacija civilnoga društva u gotovo svim područjima djelovanja: od socijalnih usluga, potpore djece i mladima, kulturih i sportskih udruga, udruga koje promiču volonterstvo te udruga zaštite okoliša.

Prema riječima upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Cvjetane Plavša- Matićovo priznanje potvrda je brojnih nastojanja Nacionalne zaklade da se potakne razvoj organizacija civilnoga društva na lokalnoj i regionalnoj razini te time i uravnoteženiji razvoj udruga u svim područjima u Republici Hrvatskoj.