Naša vizija

Zakladu „Kajo Dadić“ osnovala je 2005. godine Udruga „MI“ iz Splita, u znak zahvalnosti privatnom donatoru - filantropu, Kaji Dadiću koji joj je u humanitarne svrhe poklonio svoje nekretnine. U vremenu opterećenom materijalnim vrijednostima i tržišnom utakmicom, Kajo Dadić želio je svojim postupkom pomoći drugima.

Dobročinitelji ne trebaju biti anonimne osobe, a humanitarno djelovanje postaje čin koji postaje najbolji primjer i smjernica ponašanja mnogim drugim ljudima koji u sebi nose klicu želje za širim društveno korisnim djelovanjem. Uz promociju i razvoj filantropije te stipendiranjem studenata, Zaklada Kajo Dadić je dugogodišnji partner Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u razvoju civilnoga društva. Putem natječaja financiraju se građanske inicijative te pomaže rad različitih udruga koje djeluju za opće dobro na području Splitsko - dalmatinske, Zadarske, Šibensko – kninske, Dubrovačko - neretvanske i od 2014. Ličko-senjske županije.

U partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, a u okviru Decentraliziranog programa Zaklada Kajo Dadić raspisuje natječaje, dodjeljuje sredstva i prati realizaciju projekata i građanskih inicijativa. Tijekom godina financirani su razni projekti udruga, škola, građanskih inicijativa...

Filantropija je mnogo širi pojam od samog davanja ili darivanja. Ona obuhvaća različite akcije za opće dobro, kao što su borba za toleranciju različitosti, ljudska prava, promocija pozitivnih vrijednosti suživota, građanskog aktivizma, suradnja civilnoga, profitnog i javnog sektora, stvaranje odgovornih članova zajednice, razvoj kreativnosti… Iako ponekad ciljevi filantropskih aktivnosti izgledaju gotovo neizvedivo, upravo su značajne promjene pokrenute od pojedinaca koji nisu samo vjerovali da je promjenu moguće ostvariti, već su je i pokušali uraditi!