Priopćenje za javnost - Nacionalna zaklada se ograđuje od neovlaštenog informiranja i korištenja logotipa natječaja

(Zagreb, 11. svibnja 2011.) Udruga Logistički centar mladih i Nacionalni savez mladih Hrvatske objavili su putem elektroničkih medija poziv za program izobrazbe vezan uz prijavu na natječaj "Naš doprinos zajednici" koji Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisuje u partnerstvu s regionalnim zakladama, partnerima u provedbi Decentraliziranoga modela dodjele financijske potpore.

U navedenom javnome pozivu udruga Logistički centar mladih i Nacionalni savez mladih Hrvatske neovlašteno su koristili logotip natječaja "Naš doprinos zajednici" te su bez navođenja izvora objavili dio teksta natječaja za građanske inicijative.

Tim povodom, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva priopćuje da se ograđuje od neovlaštenog korištenja logotipa svog natječaja te preuzimanja teksta natječaja bez navođenja izvora i autorstva te ističe da je logotip istaknut bez znanja i dopuštenja Nacionalne zaklade, a tekst citiran mimo pravila javnoga priopćavanja.

Nacionalna zaklada želi još jednom istaći da putem Regionalnih mreža za jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva (E-misija, Step, Mrrak, Šalter, Jako) kontinuirano, redovito i besplatno organizira radionice za pisanje projekata i prijava na natječaje, među kojima je i prijava na natječaj za građanske inicijative "Naš doprinos zajednici" na lokalnim i regionalnim razinama.

Natječaj za građanske inicijative "Naš doprinos zajednici" koji je trenutno otvoren za prijavu do 16. svibnja 2011., Nacionalna zaklada raspisuje već četvrtu godinu zaredom u partnerstvu s regionalnim zakladama (Zamah iz Zagreba, Slagalica iz Osijeka, Kajo Dadić iz Splita, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule) na čijim je internetskim stranicama moguće dobiti sve službene informacije o natječaju "Naš doprinos zajednici".

Također, Nacionalna zaklada redovito informira ciljanu javnost o svim svojim aktivnostima kako bi organizacije civilnoga društva bile pravovremeno informirane o cjelokupnom području djelovanja civilnoga društva, a sve su informacije dostupne na stranici: http://zaklada.civilnodrustvo.hr .