Započela provedba projekta "Društveno-kulturni centar u Općini Brinje"

U svibnju 2020. godine Udruga žena "Pavenka" potpisala je ugovor za provedbu projekta "Društveno – kulturni centar u Općini Brinje". U predloženom projektu riječ je o uspostavi funkcioniranja prostora koji su u javnom vlasništvu, te provedbi aktivnosti koje su projektnim prijedlogom predložene. Nakon održavanja početne konferencije na kojoj je predstavljen projekt, te nakon zapošljavanja koja su predviđena projektom krenulo se u provedbu aktivnosti.

Tako se početkom rujna u Općini Brinje započelo se s aktivnom provedbom projekta "Društveno-kulturni centar u Općini Brinje" održavanjem svakodnevnih radionica različitog sadržaja prilagođenim svim dobnim skupinama stanovništva. Široka je lepeza različitih radionica koje se nude građanima: od sportsko-rekreativnih, tradicijskih, kulinarskih, filmskih radionica, večeri poezije, društvenih igara, tečaja stranog jezika, informatike, plesnih radionica, radionica zdrave prehrane i ekološkog uzgoja.

Na temelju dosad održanih radionica može se zaključiti da interes građana za sudjelovanjem na navedenim aktivnostima svakodnevno raste, a u narednom razdoblju namjera je proširiti i obogatiti ponudu društveno-kulturnih događanja i time unijeti "živost" u ovu malu, ali perspektivnu općinu koja uistinu obećava. Posebno treba istaknuti sportsko-rekreativne aktivnosti za mlade i starije putem kojih je omogućena besplatna rekreacija svima zainteresiranima kojima su na raspolaganju moderne sprave za vježbanje i održavanje dobre forme. Nadalje, dobra je posjećenost radionica prilagođenih djeci poput književnih večeri za djecu i filmskih večeri za djecu.

Djeca su oduševljena crtanim filmom i čitanjem priča koje su pripremljene za njih, te su zainteresirana za ponovne susrete. Velika su očekivanja od ovog projekta koji je u začecima, ali uz kvalitetnu suradnju svih dionika u projektu i interes stanovništva za društvene i kulturne sadržaje ima potencijala da zaživi. Predložene aktivnosti se financiraju u sklopu projekta "Društveno-kulturni centar u Općini Brinje" čiji je nositelj Udruga žena "Pavenka" u partnerstvu s Općinom Brinje, DVD-om Brinje i Zakladom "Kajo Dadić". Ukupna vrijednost projekta koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" iznosi 1.928.771,26 kn . Provedbom ovog projekta potiče se društveni i kulturni razvoj lokalne zajednice kao i podizanje kvalitete života kroz predložene aktivnosti.