Ostavština Kaje Dadića

Zaposlenici Udruge "MI" iz osobnih sredstava također uplatili u Zakladu 40 tisuća kuna


SPLIT - Potpisivanjem ugovora o stipendiranju triju splitskih brucošica danas je označen početak djelovanja Zaklade “Kajo Dadić”.

zaklada

Ta zaklada osnovana je pod okriljem Udruge "MI" kako bi sredstva iz nepokretne imovine koju im je ostavio Splićanin Kajo Dadić bila utrošena za potporu učenicima i studentima slabijih materijalnih prilika te projektima koji imaju za cilj razvoj civilnog društva.

.  10.000 kuna na godinu

- Ovim ugovorom o stipendiranju studenata ispunjavamo želju našeg dobrotvora Kaje Dadića, po čijem imenu zaklada i nosi ime. Trima splitskim studenticama koje su zadovoljile kriterije na našem natječaju osigurat ćemo po tisuću kuna stipendije za svaki od 10 mjeseci ove akademske godine, a opet ćemo im pružati podršku ako budu redovito upisivale godine fakulteta - obećao je Edi Žitnik iz Udruge MI i upravitelj Zaklade “Kajo Dadić”.

Stipendije su danas dodijeljene studentici 1. godine Likovne akademije Mariji Golub, Žani Beran s FESB-a, kao i brucošici Građevinsko-arhitekonskog fakulteta Ivani Klarić.

Osjećaj sigurnosti

Sve tri su odabrane na natječaju jer imaju prosjek ocjena iznad 4,00, preporuke dvaju nastavnika i bile su korisnice socijalne potpore.

- Ovim ću, prije svega, osigurati sebi potreban materijala za rad - od papira, boja, kistova, i koječega drugog. No, najvažnije mi je to što mi stipendija pruža sigurnost - ukratko je pojasnila Marija, dok su ostale dvije stipendistice istaknule kako im darovani novac omogućuje da se usredotoče na fakultet, umjesto da okolo traže posao koji bi im donio novac za prijevoz, knjige i ostale studentske potrepštine. Treba istaknuti kako su i zaposlenici Udruge MI iz osobnih sredstava uplatili u Zakladu 40 tisuća kuna.

Tko je filantrop Kajo Dadić

Kajo Dadić je umro prije tri godine u 87. godini života, a prethodno je Udruzi MI ostavio stan u Sinjskoj 7 te vikendicu na Lastovu, koju je Udruga prodala a novac uplatila u investicijski fond koji je napose zakladi donio 80.000 kuna zarade. Od donacija za projekte dobili su i 10.000 kuna Croatia osiguranja, a one koje žele pomoći Zakladi iz Udruge MI pozivaju da uplate novac na račun kod Zagrebačke banke 2360000-1101824625 ili im se obrate u Sinjsku 7 na telefon 329-135.