Javni poziv "Aktivni u zajednici"

Program „Aktivni u zajednici“ koji smo provodili tijekom 2018. godine, u sklopu programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, donio je prve rezultate usmjerene osnaživanju društvenog kapitala u lokalnim zajednicama na području:

Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko -dalmatinske i Dubrovačko- neretvanske županije.

Provedbom programa radili smo na mobilizaciji građana i njihovom aktivnom sudjelovanju u životu zajednice. Pružili smo potporu razvoju društvenih mreža unutar zajednice , očuvanju zajedničkih vrijednosti i djelovanju za opće dobro.

Pomogli smo lokalnim zajednicama pri izradi procjene potreba, resursa i potencijala kojima zajednica raspolaže , kao i modelima participativnog sudjelovanja dionika u rješavanju problema.

Jačali smo kapacitete organizacija kako bi postale uspješni mobilizatori zajednice i koordinatori provedbe zajedničkih akcija kojima su zadovoljene identificirane potrebe.

Svaka zajednica prilagodila je provedbu lokalne akcije kao i modele prikupljanja sredstava svojim potrebama i organizacijskim kapacitetima. Vrijedno se radilo na očuvanja kulturne baštine, zaštite okoliša, stvaranju boljeg okruženja za djecu s posebnim potrebama , educiralo građanstvo o suživotu s kućnim ljubimcima, družilo se na sajmovima i uživalo u kulturnim događanjima.

Provedenim akcijama dionici nisu samo podizali kvalitetu života u svojim zajednicama, već su razvijali zajednicu, jačali uzajamno povjerenje i zajedništvo među građanima, što je utjecalo na osnaživanje društvenog kapitala.

Provedbu programa „Aktivni u zajednici“ nastavljamo i ove godine, pa pozivamo jedinice lokalne samouprave, ustanove i udruge s područja Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko- neretvanske županije da se prijave za sudjelovanje u programu.

Prijavu je moguće izvršiti putem obrazaca:

Izjava za iskaz interesa-jedinice lokalne i regionalne samouprave

Izjava za iskaz interesa -udruge i ustanove

 

Zahvaljujemo na iskazanom interesu i radujemo se budućoj suradnji.

zak

Program se provodi u sklopu Programske suradnje i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

 

Share