Tjedan filantropije 2020

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj kao koordinator Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro.BIT! koji broji 38 članica i ove godine, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, po peti put uključuje se u obilježavanje 1. listopada - Europskog dana filantropije i zakladništva te će u razdoblju od 20. rujna do 4. listopada 2020. godine podržati brojne aktivnosti tijekom Tjedna filantropije, u većim gradovima u Hrvatskoj.

Ujedno, s obzirom da će ove godine biti naglasak na virtualnom obliku provedbe aktivnosti, zbog provođenja mjera sprječavanja širenje zaraze COVID-19, u pripremi je i virtualna izložba o povijesti filantropije u Hrvatskoj na temelju ranije prikupljenih informacija/materijala koje su predstavljene na prvom obilježavanju 2016. godine, a audio-vizualni materijal (kratki film o filantropiji) dostupan je na našim službenim mrežnim kanalima te ga se može preuzeti u svrhu promocije obilježavanja Tjedna filantropije 2020. godine.

tf logo

Glavni cilj obilježavanja Europskog dana filantropije je  motivirati što veći broj građana/-ki da svojim vlastitim angažmanom doprinesu daljnjem razvoju filantropije u Hrvatskoj.

Zaklada „Kajo Dadić“ (su)organizira dva dogđanja kroz ovaj tjedan.

  1. Zaposlenici Gradske knjižnice Opuzen čitat će djeci bajku "Najuglađeniji div u gradu", autorice Julie Donaldson. Bajkom će promovirati filantropiju i osnaživati predškolce na mala dobročinstva. Video će biti dostupan u četvrtak 1. listopada na Facebook stranici Gradske knjižnice Opuzen i Zaklade „Kajo Dadić“.
  2. U suradnji s Udrugom Pavenka Brinje organiziramo dvije izložbe u Društveno-kulturnom centru u Općini Brinje - „Filantropija u zajednici" i „Pavenkine vrijedne ruke“. Izložbe organiziramo s ciljem promocije filantropije i volonterstva. Izložba je otvorena u periodu od 2. do 9. listopada.

 

 

Tjedan filantropije 2020. from Nacionalna Zaklada on Vimeo.