Vijesti

Tjedan filantropije 2020

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj kao koordinator Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro.BIT! koji broji 38 članica i ove godine, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, po peti put uključuje se u obilježavanje 1. listopada - Europskog dana filantropije i zakladništva te će u razdoblju od 20. rujna do 4. listopada 2020. godine podržati brojne aktivnosti tijekom Tjedna filantropije, u većim gradovima u Hrvatskoj.


Započela provedba projekta "Društveno-kulturni centar u Općini Brinje"

U svibnju 2020. godine Udruga žena "Pavenka" potpisala je ugovor za provedbu projekta "Društveno – kulturni centar u Općini Brinje". U predloženom projektu riječ je o uspostavi funkcioniranja prostora koji su u javnom vlasništvu, te provedbi aktivnosti koje su projektnim prijedlogom predložene. Nakon održavanja početne konferencije na kojoj je predstavljen projekt, te nakon zapošljavanja koja su predviđena projektom krenulo se u provedbu aktivnosti.

Društveno-kulturni centar u Općini Brinje

Projekt „Društveno-kulturni centar u Općini Brinje“ financiran je iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH, u okviru poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“, a provodi ga Udruga žena Pavenka u partnerstvu s Općinom Brinje, DVD Brinje te Zakladom „Kajo Dadić“ iz Splita.